Punts de donació de sang

Castellón Valencia Alicante

INFORMACIÓ COVID-19

Coronavirus i donació

 

Última informació coronavirus

 

Descarrega la APP Radar COVID i ajuda a previndre contagis

 

T' INTERESSA

App GVA +Salut

Sol.licitar cita prèvia

Fes-te donant

Portal Generalitat Valenciana

Portal transparència GVA

Portal de servei sanitari coronavirus

Descarrega la App COVID

 

Espai segur i lliure de violència de gènere

Notícies

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana obtiene la certificación de calidad de la Fundación CAT

 

València (18.02.2021). El passat 25 de març el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) va obtindre la certificació de la Fundació CAT (organisme de certificació de qualitat en transfusió, teràpia cel·lular i tissular). El sistema de gestió de la qualitat del CTCV i els seus procediments operatius compleixen els requisits establits en els estàndards en Hemoteràpia. La certificació es fa extensiva als departaments de Promoció, Donació, Transfusió, Afèresi terapèutica i Producció de components, Emmagatzematge i Distribució.

Per a aconseguir-ho ha resultat imprescindible la col·laboració de tot l'equip del CTCV que s'ha esforçat amb la contínua revisió tècnica i la millora constant dels processos.

La consecució d'aquest certificat incideix en el control de qualitat i seguretat en tot el procés de donació, producció dels components sanguinis, conservació, distribució i que finalitza en la transfusió als pacients. Per tant, és una important garantia per a l'usuari atesa la transversalitat dels procediments i productes i a la bioseguretat, amb la minimització dels riscos infecciosos. A més, avala la seguretat de totes les proves, l'actuació enfront d'emergències, la màxima idoneïtat i desinfecció de les instal·lacions, la bona gestió de residus i normes favorables al medi ambient. També exigeix la qualificació, capacitació i actualització permanent de la formació de tots els professionals.

El valor de l'obtenció de la certificació CAT ve avalat perquè el 70% de les unitats de sang obtingudes a Espanya i el 67% dels components sanguinis que es transfunden en hospitals posseeixen citada certificació.

Fundació CAT

El sistema de gestió de la qualitat certificada per la fundació CAT aconsegueix tota l'estructura de l'organització, els processos operatius i els recursos de les entitats certificades. La seua activitat destaca per ser imparcial i independent i està avalada per les societats científiques de l'àmbitde l'Hematologia i la Transfusió Sanguínia i des de l'any 2010 compta amb l'acreditació ENAC, la qual cosa li afig validesa internacional.

Banc de sang de cordó umbilical

Des de Febrer de 2021 també el Banc de Sang de Cordó del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) va obtindre la renovació de la certificació de la Fundació CAT i per tant van quedar certificades les maternitats dels hospitals adscrites a ell.

La recollida de la sang es duu a terme en les maternitats de 15 centres hospitalaris distribuïts per tota la Comunitat Valenciana i en el laboratori del CTCV es procedeix a concentrar, analitzar i va criar-preservar la sang que finalment s'emmagatzema en tancs amb nitrogen a -150 °C.