Punts de donació de sang

Castellón Valencia Alicante

INFORMACIÓ COVID-19

Coronavirus i donació

 

Última informació coronavirus

 

Descarrega la APP Radar COVID i ajuda a previndre contagis

 

T' INTERESSA

App GVA +Salut

Sol.licitar cita prèvia

Fes-te donant

Portal Generalitat Valenciana

Portal transparència GVA

Portal de servei sanitari coronavirus

Descarrega la App COVID

 

Espai segur i lliure de violència de gènere

Notícies

El Centro de Transfusión organiza una campaña de donación de sangre con Onda Cero

 

Campaña de donación de sangre Onda Cero en el IVAM

 

 

València (25-05-21).- El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) i Onda Cero organitzen la X donació de sang solidària. Com és habitual professionals del Centre atendran a tots els voluntaris el pròxim 25 de maig, dimarts, de 9.30 a 14 i de 16 a 20.30 h.

Per primera vegada se celebrarà aquesta acció en l'Institut d'Art Modern (IVAM) a la sala IVAMlab1. Des del CTCV expressen el seu agraïment per la col·laboració que s'estendrà més enllà d'aquesta acció organitzant pròximes campanyes per a la zona.

En aquest temps de criris sanitària un dels objectius més valorats pel Centre és la col·laboració de les institucions a l'hora de cedir espais per a poder realitzar les campanyes de donació, ja que moltes centres sanitaris no poden en aquests moments oferir els punts habituals per a la recollida de sang que continua amb la mateixa demanda.

La primera vegada que es va realitzar una campanya amb Onda Cero, l'any 2012 es van aconseguir 85 donants. L'última vegada, el passat octubre, van anar 204 i 20 nous donants. Per tant, en 10 anys quasi es tripliquen els resultats. En les nou ocasions que s'ha celebrat aquesta acció conjunta, s'han aconseguit 1327 donants i 94 es decidien a donar per primera vegada. Aconseguir nous donants és el que permet comptar amb una base sòlida per al futur.

Amb la finalitat d'obtindre el màxim nombre de donacions, Onda Cero ha estat recordant als seus oients la cita amb la donació i diversos patrocinadors s'han volgut sumar a l'acció oferint un obsequi per la valentia i generositat dels donants.

Aquesta edició té un caràcter especial ja que tots estem vivint una època dificil enfrontats a aquesta pandèmia que tant ens condiciona. El CTCV agraeix a Onda Cero l'oportunitat que li brinda de comunicar a través dels seus micròfons, l'agraïment que sent cap a tots els donants que en cap moment han deixat d'acudir a la seua crida. A més si la situació ho permet Onda Cero tornarà amb el seu set de programa per a retransmetre el seu programa en directe.

Primer quadrimestre 2021

Des de l'1 de gener el CTCV ha obtingut 57.757 unitats de sang, 30.042 a València, 21,244 a Alacant i 6.471 a Castelló. Són xifres molt similars a les dades registrades abans de la pandèmia, fins i tot en 2020 les xifres van baixar en poques unitats.

Als hospitals continua la cirurgia, els pacients oncològics necessiten plaquetes, les urgències i diverses patologies han de continuar sent ateses pese al coronavirus i els donants en cap moment han fallat. És més, han sigut mesos de rebre a nous voluntaris que han volgut col·laborar en aquesta solidària acció i formar part de la gran família de donants.