Punts de donació de sang

Castellón Valencia Alicante

Resolució de problemes per a visualitzar el vídeo en sistemes *IOS (*iphone/*ipad)

 

INFORMACIÓ COVID-19

Coronavirus i donació

 

Última informació coronavirus

 

Descarrega la APP Radar COVID i ajuda a previndre contagis

 

T' INTERESSA

App GVA +Salut

Sol.licitar cita prèvia

Fes-te donant

Portal Generalitat Valenciana

Portal transparència GVA

Portal de servei sanitari coronavirus

Descarrega la App COVID

 

Espai segur i lliure de violència de gènere

La fàbrica de la vida

 

Notícies

Sanidad anima a donar sangre este verano con campañas especiales en lugares turísticos

 
Presentació Campanya Estival
 
 
  • Durant els mesos de juliol i agost s'han habilitat prop de 200 punts de donació en les zones turístiques, platges, càmpings i zones rurals

  • A l'estiu són necessàries més de 26.000 unitats de sang per a atendre les necessitats hospitalàries.

València (02.07.21). El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) posa a la disposició del ciutadà 220 punts de donació en enclavaments turístics. Amb això pretén oferir un millor servei acostant la possibilitat de donar sang en qualsevol lloc de la Comunitat. L'any passat els hospitals van necessitar 26.589 unitats de sang per a atendre els pacients i aquest estiu es preveuen xifres similars.

La directora del CTCV, Cristina Arbona recorda que es produeixen "ingressos a l'estiu i els pacients necessiten la solidaritat del donant també en vacances" i ha traslladat "l'enorme agraïment a tots ells". 

Les mesures de seguretat continuen sent exhaustives per a aconseguir un entorn segur per a donar. El CTCV recorda que no s'ha d'acudir amb afeccions respiratòries o febre, si s'està en aïllament o ha estat amb una persona afectada per COVID19 o si s'ha viatjat a un país de risc en l'últim mes. 

Quant a la vacunació COVID19 es recomana que des de la data de la posada hagen transcorregut, almenys, 24 hores i que no existisca simptomatologia associada a aquesta

En la web centro-transfusion.san.gva.es es poden trobar els punts de donació disponibles en tota la Comunitat. I també des dels comptes de Facebook: Donants de Sang València, Donants de sang Castelló, Donants de Sang Alacant; Twitter: @GVAdonasang i Instagram: @gvadonasang.

Balanç primer semestre 2021 

Durant el primer semestre d'enguany s'han obtingut 85.607 unitats de sang. Per províncies, s'han recollit, 30.942 a Alacant, 9.433 a Castelló i 45.232 a València i un total de 6.329 persones han sigut donants nous (per províncies; 3.247 a València, 793 a Castelló i 2.289 a Alacant). Les xifres han permés l'equilibri, fins i tot en la tercera ona del coronavirus, i els hemoderivats han cobert puntualment les necessitats dels pacients de la Comunitat. 

Agraïment al gest solidari del donant de les empreses

Com tots els estius, el Centre de Transfusió agraeix molt la col·laboració de les empreses que reconeixen la solidaritat als donants i premien el seu gest, ajudant al fet que la donació no decaiga en aquestes dates. 

A València, els donants que acudisquen a donar sang al Centre de Transfusió situat en l'Avinguda del Cid, 64, al costat de l'Hospital General, a partir de demà i fins a esgotar existències, reben premi de les empreses que volen agrair i posar en valor la solidaritat. 

Seran, com a anys anteriors, l'empresa Mar y Sombra SL que regalarà tiquets per a gandules, ombrel·les o refrescos a les platges del Cabanyal, La Malva-rosa, Pinedo, L'Arbre del Gos, El Saler i Garrofera. També Bioparc col·laborarà un any més, regalant entrades gratuïtes al parc per a València. I Metrovalencia amb el seu lema "Vine a donar i torna amb metro" regala dos viatges gratuïts.

A Castelló, tots els donants que s'acosten a donar sang a la Sala de Donació de la Avda/ Benicássim rebran un gelat per gentilesa de de Congelats Dil. També col·laboren El Palasiet, la Federació de Caça de Castelló, l'Ajuntament de Castelló i el Gran Hotel Peñiscola.

A Alacant descomptes per a Rio Safari del 30% que es realitzarà al donant i fins a 3 acompanyants (han de ser components de la seua família).