Carrusel

Punts de donació de sang

Imatge de la Província Castelló Imatge de la Província de València Imatge de la Província d'Alacant

PLASMA LA TEUA GENEROSITAT

Plasma la teua generositat
 

Rellena el formulario y contactamos contigo.

 

 

INFORMACIÓ PER AL DONANT

Informació per al donant
 

La Fábrica de la Vida

Noticies

El Centre de Transfusió ultima una aplicació mòbil i un portal web per als donants de sang

14/06/2024

El Centre de Transfusió ultima una aplicació mòbil i un portal web per als donants de sang

  • Es podrà consultar informació personalitzada sobre l'historial, grup sanguini o estadística de col·laboració
  • La finalitat és facilitar la participació regular per a augmentar les donacions de sang i impulsar la donació de plasma
  • El centre homenatja a al voltant de 300 empreses en reconeixement a la seua col·laboració per obsequiar als donants amb detalls per la seua solidaritat o prestant les seues seus per a organitzar col·lectes de sang
  • Durant este any s'han obtingut un total de 81.341 unitats de sang: 45.291 unitats a València, 27.965 a Alacant i 8.085 a Castelló
     

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana està ultimant la posada en marxa d'una nova aplicació mòbil i un portal Web per als donants de sang, que en breu estaran disponibles per als usuaris. A través de tots dos canals, va si pot ser registrar-se de manera senzilla i en el cas de donacions de plasma o plaquetes es podran fins i tot programar les donacions amb la finalitat de facilitar així la participació regular.

D'esta manera, “els donants podran consultar informació personalitzada sobre el seu historial de donació, el seu grup sanguini i l'estadística de la seua col·laboració. A més, cada usuari tindrà fàcil accés als punts de donació de sang més pròxims amb detall d'ubicació i horari, i podran emplenar l'enquesta de salut abans d'acudir”, ha explicat la directora del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Cristina *Arbona.

D'altra banda, des del centre es podrà enviar recordatoris i alertes en cas de necessitat urgent o en situacions crítiques de determinats grups. Així mateix, disposarà d'un apartat de preguntes freqüents que resoldrà dubtes, sobretot en el cas d'exclusions a la donació. “Estes noves ferramentes permetran transmetre informació important sobre les donacions, les seues necessitats i l'agraïment als donants i consells, novetats o avisos a temps real”, ha afegit Cristina Arbona.

Es tracta d'una mesura més que posa en marxa el Centre de Transfusió per a facilitar la labor de donació en la Comunitat Valenciana, i que s'ha donat a conéixer amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang, que se celebra cada 14 de juny.

En esta ocasió, el centre ha organitzat tres homenatges a Alacant, Castelló i València per a premiar la trajectòria d'al voltant de 300 empreses valencianes que col·laboren des de fa anys obsequiant amb detalls als voluntaris pel seu gest solidari, o prestant les seues seus per a organitzar col·lectes de sang.

A València, l'esdeveniment ha comptat amb l'assistència del director general d'Informació Sanitària, Qualitat i Avaluació, Juan Manuel Beltrán Garrido; la directora del Centre de Transfusió, Cristina Arbona i Roberto Roig, president de l'Associació de Donants de Sang de la província de València.

Beltrán ha agraït la col·laboració de les empreses, “ja que els treballadors puguen accedir a la donació de sang de manera senzilla i còmoda i fins i tot a vegades, oferixen les seues ubicacions com a punt de districte, obrint les seues portes al barri i donant oportunitat de donar als veïns”.

El director general ha volgut posar en valor d'una banda “la solidaritat dels voluntaris, que són els verdaders protagonistes d'este dia” i la labor dels professionals del Centre de Transfusió “que amb el seu treball donen el millor servici als donants facilitant i materialitzant la seua generositat”.

Donacions de sang i plasma

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana ha obtingut des de gener d'enguany un total de 81.341 unitats de sang. En concret, 45.291 unitats a València, a Alacant 27.965 i a Castelló 8.085 unitats. Quant a plasma s'han obtingut més de 3.000 unitats. A més, ja s'han registrat 7.895 donants nous, complint així amb un dels objectius fonamentals del centre.

Així mateix, el centre va finalitzar l'any 2023 amb un total de 175.114 unitats de sang. La distribució per províncies ha sigut: 97.310 unitats a València, 18.255 a Castelló i 59.552 a Alacant. Estes donacions van ser possibles gràcies a la generositat de 116.635 persones, que en molts casos van acudir a donar més d'una vegada.

Per sexe, en 2023 van donar un 55,46% d'homes i un 44,54% de dones. Els percentatges s'igualen més si es té en compte que les dones només poden donar tres vegades a l'any i els homes, quatre. Per franges d'edat; el 24,2% dels donants tenia entre 18 i 35 anys; el tram de 36 a 45 anys va concentrar un 21,3% dels donants, els d'edats compreses entre 46 i 65 anys van representar el 54,3% i els majors 65 anys un 0,2%.

Compartir

Galeria d'imatges