Carrusel

Punts de donació de sang

Imatge de la Província Castelló Imatge de la Província de València Imatge de la Província d'Alacant

PLASMA LA TEUA GENEROSITAT

Plasma la teua generositat
 

Rellena el formulario y contactamos contigo.

 

 

INFORMACIÓ PER AL DONANT

Informació per al donant
 

La Fábrica de la Vida

Noticies

Festa Solidària a Gandia de la donació de sang

09/12/2023

Festa Solidària a Gandia de la donació de sang

L'Ajuntament col·labora en esta campanya de donació des de fa 18 anys en què s'han obtingut 3.169 unitats de sang. Gandia (9.11.23) ....

  • L'Ajuntament col·labora en esta campanya de donació des de fa 18 anys en què s'han obtingut 3.169 unitats de sang.

Gandia (9.11.23). Dissabte que ve 11 de novembre se celebrarà la 18a edició de la gran festa solidària de la donació de sang a Gandia, gràcies a la col·laboració del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) i l'Ajuntament de la població. La jornada tindrà lloc en l'hall del mateix Ajuntament situat en la Plaça Major nº1. L'equip mòbil del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) atendrà a tots els voluntaris que desitgen col·laborar de 9.30 a 13.30 i de 16.30 a 20.00 h.

Es tracta d'una campanya promocional amb molta tradició i implicació per part de la corporació local que va començar l'any 2006. En eixos 18 anys s'han aconseguit 3.169 donacions i 300 persones es van decidir a ser donants gràcies a esta campanya. La primera vegada es van acostar a donar 174 voluntaris i s'ha repetit l'acció tots els anys amb similar resultat. L'any passat 2022 es van presentar 203 donants. 

Gandia és una població que destaca pel seu gran compromís, de fet en 2022 acudim amb els nostres equips en més de 90 ocasions a realitzar una col·lecta de sang a diferents punts com han sigut; la Mancomunitat de la Safor, el centre comercial La Vital, el Centre Social Corea, l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques, l'Escola Politècnica Superior, en Leroy Merlin, La Escola Oficial d'Idiomes, la Comissària Superior de Policia i l'I.E.S. Tirant lo Blanc. En total es van obtindre 2.298 unitats de sang i 174 donants nous i en el que portem d'any 2023 s'han aconseguit 2.021 unitats i 158 voluntaris incorporats per primera vegada.

Des del CTCV es destaca que una sola donació salva la vida de tres persones, ja que la bossa de sang extreta es fracciona en tres productes, glòbuls rojos, plasma i plaquetes, per tant en la passada edició eixos 203 donants van atendre 609 pacients.

Els requisits per a per a donar sang són molt senzills, tindre més de 18 anys, pesar més de 50 quilos i gaudir un estat de salut normal, qualsevol dubte li la solucionarà el personal tècnic desplaçat a la col·lecta.


 

Compartir

Galeria d'imatges