Carrusel

Punts de donació de sang

Imatge de la Província Castelló Imatge de la Província de València Imatge de la Província d'Alacant

PLASMA LA TEUA GENEROSITAT

Plasma la teua generositat
 

Rellena el formulario y contactamos contigo.

 

 

INFORMACIÓ PER AL DONANT

Informació per al donant
 

La Fábrica de la Vida

Noticies

Marciano Gómez “Els donants de sang de la Comunitat han millorat la salut de més de 55.000 pacients”

21/12/2023

Marciano Gómez “Els donants de sang de la Comunitat han millorat la salut de més de 55.000 pacients”

 El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, agraïx la solidaritat dels donants valencians en la seua visita a la donació en Metrovalencia El Centre de..

  • El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, agraïx la solidaritat dels donants valencians en la seua visita a la donació en Metrovalencia

  • El Centre de Transfusió i Metrovalencia organitzen una donació de sang i plasma a l'estació de Colón

  • Metrovalencia obsequiarà, a cada voluntari que done sang, amb un bo de metro amb dos viatges gratuïts i articles promocionals 

 

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha assistit este matí a un acte promocional de la donació de sang a l'estació de Colón, on ha agraït als donants el seu gest solidari que permet cada any la millora en la salut de més de 55.000 pacients.

En este sentit, el conseller ha animat tota la ciutadania a participar en la donació de sang. "Actualment, disposem a la Comunitat Valenciana de 110.000 donants i cada dia s'extrauen 650 bosses de sang, que permeten millorar la qualitat de vida de les persones que la necessiten, la qual cosa posa de manifest l'alt nivell de solidaritat de la societat valenciana", ha indicat.

Este dijous, 21 de desembre, té lloc una campanya de donació de sang molt especial. Gràcies a la iniciativa del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, juntament amb Metrovalencia, se celebra una campanya de donació de sang i plasma a la sala Lametro de l'estació de Colón de València. La sala Lametro obri les portes al personal sanitari del centre i a tots els voluntaris que s'hi vullguen acostar a donar, de 9.30 a 13.30 i de 16.30 a 20.30 hores. Metrovalencia obsequiarà els donants amb un bo de 2 viatges amb metro i altres articles promocionals.

El Centre de Transfusió i Metrovalencia col·laboren des de fa 20 anys celebrant campanyes de donació en les seues oficines, en les quals s'han presentat més de 1.200 voluntaris, i quasi 100 ho feien per primera vegada. En esta ocasió, i gràcies al programa de responsabilitat social corporativa Línia 0, s'han tematitzat diverses estacions amb 20 tanques, 20 opis, 10 pantalles digitals i 1 opi digital per a promocionar l'esdeveniment i així aconseguir el nombre més gran possible de donants.

Cada dia es necessiten 650 unitats de sang per a proveir les necessitats dels hospitals de la Comunitat. Sobre este tema, el conseller ha recordat que "tots els dies de l'any, cada 30 segons, s'administra algun component de la sang", per tant, són els donants els que sustenten amb la seua generositat estes necessitats i "es mereixen el reconeixement social més gran".

Des que va començar l'any, el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana ha registrat 165.177 unitats de sang (92.021 a València, 55.998 a Alacant i 17.158 a Castelló), que han suposat la participació d'aproximadament 110.000 donants, prop de 14.000 dels quals es decidien per primera vegada.

Els requisits per a donar són molt senzills: tindre més de 18 anys, gaudir d'un estat de salut normal i pesar més de 50 quilos. Les dones poden donar un màxim de 3 vegades a l'any i els hòmens, 4, sempre que hagen transcorregut 2 mesos entre cada donació.

 

Augmentar les donacions de plasma

 

 

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana va llançar la campanya ‘Plasma la teua generositat' per a informar i conscienciar la societat sobre la importància de la donació de plasma mitjançant afèresi. En este sentit, enguany es va proposar l'objectiu d'aconseguir les 7.000 unitats de plasma fins a finals d'any, i el repte està a punt d'aconseguir-se amb més de 6.405 unitats obtingudes ja.

El plasma és el component sanguini més deficitari al nostre país. Actualment, el que s'obté a partir de la donació de sang no és suficient per a garantir un nivell òptim de subministrament. Així que, amb la finalitat d'obtindre el necessari, es fa la donació amb màquines a través d'un mètode anomenat plasmafèresi. En estos moments el Centre de Transfusions està organitzant campanyes de donació de sang i plasma, com esta que té lloc hui ací, en les quals es disposa d'una màquina d'afèresi per a acostar a la societat la possibilitat d'esta classe de donació.

El Centre cobrix les necessitats hemoteràpiques de tots els hospitals de la Comunitat, dins de les quals es troba la de proporcionar productes medicinals derivats del plasma per a tractar diverses patologies: l'hemofília o altres factors congènits de coagulació que provoquen hemorràgies, malalties autoimmunes, deficiències congènites de la immunitat que cursen amb infeccions greus, cremades, etc.

Compartir

Galeria d'imatges