Punts de donació de sang

Castellón Valencia Alicante

Resolució de problemes per a visualitzar el vídeo en sistemes *IOS (*iphone/*ipad)

 

INFORMACIÓ COVID-19

Coronavirus i donació

 

Última informació coronavirus

 

Descarrega la APP Radar COVID i ajuda a previndre contagis

 

T' INTERESSA

App GVA +Salut

Sol.licitar cita prèvia

Fes-te donant

Portal Generalitat Valenciana

Portal transparència GVA

Portal de servei sanitari coronavirus

Descarrega la App COVID

 

Espai segur i lliure de violència de gènere

La fàbrica de la vida

 

Notícies

Donación de sangre Cadena Ser, 15 años regalando vida por navidad

 

 

 

Vehicle del Centre de Transfusió en el Botànic

 

 

  • El 2 de desembre torna la jornada de donació de Cadena Ser en el Botànic de la Universitat de València.

  • S'atendrà els donants de 9.30 a 14 i de 16 a 20.30 h.

València (02.12.21). El dijous 2 de desembre torna la campanya de donació de sang del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) i Cadena Ser amb la col·laboració del Jardí Botànic de la Universitat de València que per segona vegada obri les seues portes per a aquest esdeveniment. El personal sanitari desplegarà tots els seus mitjans a la Sala d'Exposicions i romandrà de 9.30 a 14 i de 16 a 20.30 h. atesos els donants. A més, el programa "Locos por València" dirigit per Arturo Blai i Amadeo Salvador s'emetrà aqueix matí amb la tertúlia que sempre aconsegueix sensibilitzar i animar la donació amb convidats i desconnexions. També s'emetran tascons anunciant la campanya per a aconseguir un alt nombre de donacions i de conscienciació social entre els oïdors de l'emissora.

En la passada edició apuntant-nos a l'ona més dura de la pandèmia es van acostar a donar sang 211 valents, entre ells 14 ho feien per primera vegada. Es tracta d'una mostra de l'exemplaritat dels donants que no han deixat de donar suport a la donació tots aquests mesos. Encara que tot va millor el CTCV manté les mateixes garanties aplicant tots els protocols de seguretat necessaris.

Des de 2007 s'han presentat a donar 3.287 voluntaris, ja són 15 anys realitzant aquesta col·laboració amb què ha permés salvar la vida de quasi 10.000 persones. Aquesta xifra és possible perquè amb cada donació se salven tres vides, cada bossa de sang extreta es transforma en tres productes terapèutics per a ser administrats; glòbuls rojos, plasma i plaquetes.

Els requisits per a donar són senzills, pesar més de 50 quilos, no acudir en dejú i gaudir de bona salut. Si s'ha passat el coronavirus han d'haver transcorregut 28 dies per a poder donar de nou i després de vacunar-se contra la malaltia tan sols 24 hores.