Punts de donació de sang

Castellón Valencia Alicante

Resolució de problemes per a visualitzar el vídeo en sistemes *IOS (*iphone/*ipad)

 

INFORMACIÓ COVID-19

Coronavirus i donació

 

Última informació coronavirus

 

Descarrega la APP Radar COVID i ajuda a previndre contagis

 

T' INTERESSA

App GVA +Salut

Sol.licitar cita prèvia

Fes-te donant

Portal Generalitat Valenciana

Portal transparència GVA

Portal de servei sanitari coronavirus

Descarrega la App COVID

 

Espai segur i lliure de violència de gènere

La fàbrica de la vida

 

Notícies

« Ves enrere

El Banc de Llet Materna de la Comunitat Valenciana ha atés 456 bebés en 2021

Biberó de llet materna donada

 

Les restriccions per la pandèmia no han frenat la recollida de llet.

  • L'any passat es van processar 1569 litres de llet gràcies a la generositat de les mamàs donants

  • El pròxim 19 de maig se celebra el Dia Mundial de la Donació de Llet Materna

 

València (18.05.22). El 19 de Maig se celebra el dia Mundial de la Donació de llet materna. En aquesta data, el Banc de Llet Materna de la Comunitat Valenciana (BLMCV) vol agrair a totes les mares que han donat la seua llet per a benefici de nounats, en total 1569 litres.

El Banc de Llet Materna del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV), va registrar l'any passat 2021 un total de 308 mares donants (167 de València, 105 d'Alacant i 36 de Castelló) de les quals 246 han sigut de nova incorporació. Es tracta de xifres molt significatives perquè són semblants a anys anteriors, fins i tot sense pandèmia.

El gest altruista d'aquestes mares ha permés fins hui, distribuir des del CTCV un total de 890 litres de llet materna a les unitats neonatals dels ,hospitals com l'Hospital Universitari La Fe, l'Hospital Clínic, l'Hospital General d'Alacant, l'Hospital d'Elx, l'Hospital General de Castelló i l'Hospital de Sant Joan. Gràcies a aqueixes donacions 456 nounats prematurs de la Comunitat Valenciana s'han alimentat durant la seua estada hospitalària amb llet materna recollida i conservada en condicions òptimes.

Qualsevol mare sana amb la lactància ben instaurada i hàbits de vida saludable que estiga disposada a extraure's llet per a la donació pot donar. En el procés de selecció, que es realitza als Hospitals La Fe (Tel.: 961.24.56.80, e-mail: bancoleche_dslafe@gva.es), General de Castelló (638.287.874 e-mail: bancoleche_hgucs@gva.es) i General d'Alacant (Tel.: 965.91.34.32; e-mail: cen_neonatos@gva.es) es fa una entrevista clínica i una extracció per a anàlisi microbiològica, i es proporcionen instruccions i material per a l'extracció i conservació de la llet.

Primer quadrimestre 2022

Fins a abril s'han distribuït 194 litres de llet que han beneficiat a 140 beus. Això ha sigut possible gràcies a la contínua solidaritat de 183 mares solidàries sent 99 d'elles de nova incorporació enguany. Elles han aconseguit que el Banc de llet registre un volum de 412 litres de llet processada.