Punts de donació de sang

Castellón Valencia Alicante

DONA PLASMA

Plasma la teua generositat

 

Emplena aquest formulari i contactem amb tu.

XXII Jornada de Portes Obertes del Banc de Sang de Cordó Umbilical de la C.Valenciana

Enllaç al formulari de inscripció XXII Jornada de Portes Obertes del Banc de Sang de Cordó Umbilical de la C.Valenciana

 

El 15 de desembre, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana celebra la XXII Jornada de Portes Obertes del Banc de Sang de Cordó Umbilical de la C.Valenciana, dirigida al personal relacionat amb la donació i obtenció de la sang de cordó umbilical. 
La inscripció pot realitzar-se punxant a la foto.

Resolució de problemes per a visualitzar el vídeo en sistemes *IOS (*iphone/*ipad)

 

INFORMACIÓ COVID-19

Coronavirus i donació

 

Última informació coronavirus

 

Descarrega la APP Radar COVID i ajuda a previndre contagis

 

T' INTERESSA

App GVA +Salut

Sol.licitar cita prèvia

Fes-te donant

Portal Generalitat Valenciana

Portal transparència GVA

Portal de servei sanitari coronavirus

Descarrega la App COVID

 

Espai segur i lliure de violència de gènere

La fàbrica de la vida

 

Notícies

« Ves enrere

La Comunitat Valenciana compta amb més de 41.500 donants de medul·la òssia i amb 4.995 unitats de cordó umbilical

Mostres de sang

 

 
  • Un total de 1.075 noves persones van ser voluntàries per a la donació de medul·la òssia l'any passat

 

La Comunitat Valenciana va comptabilitzar l'any passat un total de 1.075 noves persones voluntàries per a donació de medul·la òssia. Així, actualment, la Comunitat Valenciana té al voltant de 41.500 donants inscrits. D'altra banda, el Banc de Cordó umbilical del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana compte en aquests moments amb 4.995 unitats.

Per a recordar la importància de la donació de medul·la, el tercer dissabte de cada mes de setembre es commemora el Dia Mundial del Donant de Medul·la Òssia i Sang de Cordó Umbilical, que enguany és el dia 16 de setembre.

Del total de nous donants de medul·la (1.075) registrats en 2022, 365 eren d'Alacant, 596 de València i 114 de Castelló. Per gènere, 421 van ser homes i 645 dones.

Des de gener de 2023, s'han comptabilitzat 486 nous donants disponibles i s'espera que la quantitat augmente fins a acabar l'any. Per províncies serien: 280 de València, 141 d'Alacant i 65 de Castelló.

Fins l'any passat 2022 i des de la creació del Registres Español de Donants de Medul·la Òssia (REDMO) en els anys 90, quasi 541.000 donants han sigut registrats i s'han efectuat més de 17.000 cerques per a pacients que es van traduir en 12.704 trasplantaments a tot el món.

Actualment, en el món hi ha 40.594.289 donants de medul·la i 804.310 unitats de cordó umbilical.

El trasplantament de medul·la òssia serveix per al tractament de determinades malalties o tumors de la sang (leucèmies, limfomes etc..). En aquesta mena de trasplantament és imprescindible que el donant i el receptor tinguen una identitat immunològica compatible. La cerca d'una medul·la compatible entre la població general entranya una gran dificultat, per això és important sensibilitzar a la societat de la importància de convertir-se en donant. Per a fer-se donant i ser inclòs en el Registre del REDMO, ha de tindre entre els 18 i 40 anys i no haver patit o patir cap malaltia greu o transmissible.

Quant a la donació de sang de cordó umbilical es tracta d'un procés senzill, no dolorós i absolutament segur per a la mare i el nounat. Només es requereix fer una valoració de salut de la mare, informar-lo del procediment i que atorgue per escrit el seu consentiment.

Per a més informació es pot consultar: la pàgina web del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana.