Punts de donació de sang

Castellón Valencia Alicante

DONA PLASMA

Plasma la teua generositat

 

Emplena aquest formulari i contactem amb tu.

XXII Jornada de Portes Obertes del Banc de Sang de Cordó Umbilical de la C.Valenciana

Enllaç al formulari de inscripció XXII Jornada de Portes Obertes del Banc de Sang de Cordó Umbilical de la C.Valenciana

 

El 15 de desembre, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana celebra la XXII Jornada de Portes Obertes del Banc de Sang de Cordó Umbilical de la C.Valenciana, dirigida al personal relacionat amb la donació i obtenció de la sang de cordó umbilical. 
La inscripció pot realitzar-se punxant a la foto.

Resolució de problemes per a visualitzar el vídeo en sistemes *IOS (*iphone/*ipad)

 

INFORMACIÓ COVID-19

Coronavirus i donació

 

Última informació coronavirus

 

Descarrega la APP Radar COVID i ajuda a previndre contagis

 

T' INTERESSA

App GVA +Salut

Sol.licitar cita prèvia

Fes-te donant

Portal Generalitat Valenciana

Portal transparència GVA

Portal de servei sanitari coronavirus

Descarrega la App COVID

 

Espai segur i lliure de violència de gènere

La fàbrica de la vida

 

Notícies

« Ves enrere

Més de 7.500 persones s'animen a donar sang per primera vegada enguany en la Comunitat Valenciana

Dia Mundial del Donant de Sang

 

 

  • Enguany es posa l'accent en la donació de plasma, que és crucial en afeccions cròniques com l'hemofília o les immunodeficiències

 

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) ha obtingut des de gener d'enguany un total de 77.009 unitats de sang: 43.133 a València; 26.087 a Alacant i les 7.789 unitats restants a Castelló. A més, el CTCV té comptabilitzats en el que va d'any 7.567 donants nous, que és un dels principals objectius del centre.

El 14 de juny se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang, que enguany es commemora sota el lema ‘Dona sang, dona plasma, comparteix la vida, comparteix-la sovint'. L'eslògan d'enguany destaca per primera vegada la importància de donar plasma, ja que aquest component de la sang exerceix un paper crucial en afeccions cròniques com l'hemofília o les immunodeficiències.

Referent a això, la directora del Centre de Transfusió, Cristina Arbona, aspira a "fer un pas més i aconseguir que la donació de plasma siga tan habitual i normalitzada com la de sang". A més, la directora del Centre de Transfusió destaca que "sense el compromís de les persones donants amb la societat, no es podrien atendre les necessitats dels pacients als hospitals de la Comunitat".

També recorda que donar és molt senzill, "si tens entre 18 i 65 anys, pesos més de 50 quilos i tens un estat de salut normal, pots fer el pas. La satisfacció en acabar és molt reconfortant", explica.

 

Homes i dones donen quasi per igual

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana va finalitzar l'any 2022 amb un total de 176.723 donacions de sang: 98.519 unitats a València, 18.131 a Castelló i 60.073 a Alacant. Aquestes xifres recuperen els nivells previs a la pandèmia. A més, es van incorporar com a donants noves un total de 16.223 persones: 8.909 a València, 5.754 a Alacant i 1.560 a Castelló.

Quant al gènere, van donar un 55,4% d'homes i un 44,6% de dones. Els percentatges s'igualen encara més si es té en compte que les dones només poden donar tres vegades a l'any i els homes, quatre.

Per franges d'edat; el 25,7% dels donants tenia entre 18 i 35 anys; el tram de 36 a 45 anys va concentrar un 22,8% dels donants, i els d'edats compreses entre 46 i 65 anys van representar el 51,5%.

 

Accions amb motiu del Dia Mundial del Donant

Per a commemorar el Dia Mundial del Donant de Sang, a Castelló, hui 14 de juny a les 19 hores, s'ha programat una xarrada sobre la donació organitzada per la Llibreria Babel a càrrec de personal del Centre de Transfusió.

El divendres 16, en el local de Salut Pública, s'ha programat la campanya ‘*Tota gota de *sang fa paret' i el dissabte 17 de juny, la Immobiliària Living Houses d'Oropesa obsequiarà als donants amb un desdejuni.

A Alacant, es realitzaran diferents donacions de sang de caràcter especial: hui dimecres 14 en la localitat del Campello i el dissabte 17, a Sant Vicent del Raspeig.

Finalment, a València, en el Centre Comercial  Saler es pot donar durant tota la setmana en horari de matí i vesprada. A més, totes les persones que donen a la sala del Centre de Transfusió rebran una samarreta per a entrenar. Per part seua, Metrovalencia obsequiarà amb dos viatges de metre gratis als donants.

Per part seua, l'alumnat de dos col·legis diocesans de la Comunitat Valenciana agrairà la solidaritat dels donants amb directes en les seues xarxes socials.

 

 

Dia Mundial Del Donant de Sang