Punts de donació de sang

Castellón Valencia Alicante

Resolució de problemes per a visualitzar el vídeo en sistemes *IOS (*iphone/*ipad)

 

INFORMACIÓ COVID-19

Coronavirus i donació

 

Última informació coronavirus

 

Descarrega la APP Radar COVID i ajuda a previndre contagis

 

T' INTERESSA

App GVA +Salut

Sol.licitar cita prèvia

Fes-te donant

Portal Generalitat Valenciana

Portal transparència GVA

Portal de servei sanitari coronavirus

Descarrega la App COVID

 

Espai segur i lliure de violència de gènere

La fàbrica de la vida

 

Notícies

« Ves enrere

Sanidad lanza 'Donanters, la red más social', la nueva campaña del Centro de Transfusión de sangre homenaje al colectivo donante

 

Presentació Campaña "Donanters"

 

 

· Ana Barceló ha presentat la nova campanya a la Malva-rosa, coincidint amb l'inici de la temporada estival del *CTCV 

· Durant els mesos de juliol i agost s'habilitaran prop de 200 punts de donació en les zones turístiques, platges, càmpings i zones rurals 

 

 

València (03.07.19)La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha presentat aquest matí a València la nova campanya del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV), que fa l'ullet especialment als més joves, el futur de la donació. 

 

"Hui dia existeixen els '*Youtubers', els '*Influencers', els '*Instagramers', però el que realment es necessiten són '*Donanters'", ha explicat Barceló, que ha presentat la campanya a l'Hospital La Malva-rosa de València acompanyada de la directora del *CTCV, Cristina *Arbona, el gerent del departament Clínic-Malva-rosa i la directora territorial, Maite Cardona. 

 

D'aquesta manera, '*Donanters' és la paraula clau d'aquesta nova campanya, que tracta d'expressar el reconeixement a la important labor que desenvolupen els donants de sang, alhora que busca donar prestigi i posicionar al col·lectiu donant, ja que l'eix principal de la campanya són les xarxes socials. "Amb l'acte de donar ja et converteixes en 'donanter' i formes part de la xarxa més social", ha assenyalat la consellera. 

 

La campanya inclou tascons de ràdio, anuncis en mitjans de suport digital i imprés, publicitat en xarxes socials, cartelleria, marxandatge, etc. i fomentarà la sensibilització sobre la importància de donar, amb el potent missatge de 'La xarxa més social'. 

 

Campaña d'estiu 

 

La consellera ha volgut aprofitar l'inici de l'època estival per a recordar, apel·lant a la solidaritat també en vacances, que la Conselleria de Sanitat i el Centre de Transfusió aposten per acostar la donació a la ciutadania i facilitar l'afluència de donants. 

 

Així, durant els mesos de juliol i agost s'habilitaren prop de 200 punts de donació al llarg de la Comunitat, que se situaran en les zones més turístiques, platges, càmpings i poblacions de turisme rural, etc. A més, continuarà la labor en els punts habituals, en els quals les previsions de donació augmenten en algunes localitats degut l'afluència d'estiuejants. 

 

Per províncies, Alacant comptarà amb 56 punts, Castelló amb 35 i València sumarà 105. 

 

La directora del Centre de Transfusió, Cristina Arbona, ha explicat que el centre ha de ser constant en la cerca de nous donants per a aconseguir les unitats necessàries. "Només d'aquesta forma es podrà subministrar sang i hemoderivats als hospitals i ajudar les persones malaltes que enguany no poden estiuejar. Aquestes dates són bones per a acostar-se a donar, ja que es disposa de més temps lliure i quina millor manera d'emprar-ho que ajudar a salvar la vida als altres". 

 

Arbona ha recordat que en la web consultar ací es poden trobar els punts de donació disponibles en tota la Comunitat. I també seguir les notícies respecte a la donació des dels comptes de Facebook i Twitter del *CTCV.. 

 

Campaña d'estiu 2018 

 

L'any passat, des de l'1 de juliol fins al 31 d'agost es van obtindre 25.681 donacions que van servir per a atendre les necessitats dels hospitals de la Comunitat. Per províncies, a Alacant es van obtindre 9.228 unitats, a Castelló 2.444 i a València 14.009. Amb aquestes xifres s'ha elaborat el pla estival d'aquest estiu 2019. 

 

Balanç primer semestre 2019 

 

Durant el primer semestre d'enguany s'han obtingut 84.349 unitats de sang. Per províncies, s'han recollit, 27.903 a Alacant, 8.802 a Castelló i 47.644 a València i un total de 9.939 persones han sigut donants nous (per províncies; 5.636 a València, 884 a Castelló i 3.419 a Alacant). 

 

Agraïment al gest solidari del donant 

 

Com tots els estius, el Centre de Transfusió agraeix molt la col·laboració de les empreses que reconeixen la solidaritat als donants i premiar el seu gest, ajudant al fet que la donació no decaiga en aquestes dates. 

 

A València, l'empresa Mar i Ombra SL, en col·laboració amb l'Ajuntament de València, regalarà tiquets per a *tumbonas, ombrel·les o refrescos a les platges del Cabanyal, La Malva-rosa, Pinedo, L'Arbre del Gos, El Saler i Garrofera. També Bioparc col·laborarà un any més, regalant entrades gratuïtes al parc. 

 

Les persones donants que acudisquen a donar sang al Centre de Transfusió situat en l'Avinguda del Cid, 64, al costat de l'Hospital General, a partir del dijous i fins a esgotar existències, reben premi de les empreses que volen agrair i posar en valor la solidaritat. 

 

A Castelló, en els mesos de juliol i agost, s'obsequiarà a cada donant amb un bo 2x1 per al parc aquàtic de Benicàssim 'Aquarama' (fins a esgotar existències). A la Sala, per gentilesa de 'Congelats Dil - De Casa', s'obsequiarà a donants amb un gelat. (També fins a esgotar existències).