Presentació

Dra. Cristina Arbona Castaño.  Directora del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana.

El bé més preuat és la salut, què millor que compartir-la!

L'estat del benestar i els avanços en salut han permés que l'esperança de vida dels espanyols siga de les més llargues del món. Per tot això, és bastant probable que la majoria de les persones necessitem algun derivat de la sang (component o hemoderivat) al llarg de la nostra vida. Atés que els avanços científics no han aconseguit encara produir un substitut eficaç dels glòbuls rojos o de les plaquetes, i que l'albúmina, les immunoglobulines i moltes altres proteïnes del plasma no se sintetitzen en els laboratoris de manera eficaç o almenys rendible, necessitem obtindre'n de les persones sanes.

La donació de sang és un acte social, generós, participatiu i responsable que permet salvar vides i millorar l'estat de salut de molts malalts. Per a establir la conscienciació ciutadana d'aquesta necessitat social i sanitària, i la fidelització dels donants, cal que tots els agents socials hi col·laboren.

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana es va crear amb aqueixa missió principal: "aglutinar i coordinar tots els mitjans, materials i humans, de què disposa el sector públic de la Comunitat Valenciana i que estan dedicats a l'hemodonació". No obstant això en aquests últims 30 anys la nostra funció s'ha anat modificant a mesura que la societat canviava, de manera que hui dia podem resumir la nostra raó de ser a aconseguir el "autoproveïment de sang segura i clínicament eficient per a aquells pacients de la Comunitat Valenciana que la necessiten".

Al llarg d'aquests anys hem anat incrementat la cartera de serveis, sempre en relació amb la donació voluntària, i actualment som també Banc de Teixits i Cèl·lules de la Comunitat i consegüentment processem i guardem unitats donades de cordó umbilical d'alta qualitat, les vàlvules cardíaques, tendons, ossos i altres teixits per a trasplantament. Realitzem la promoció i el registre dels donants altruistes de medul·la òssia de la Comunitat. Finalment, hem incorporat el Banc de Llet materna en relació amb les maternitats dels hospitals. Amb la finalitat que tots aquests productes arriben al pacient amb les màximes condicions de seguretat i qualitat disposem de laboratoris altament qualificats, alguns d'ells són de referència en la nostra comunitat.

Des d'aquesta nova pàgina web volem presentar-nos a la societat, i convidar-los a  col·laborar amb la nostra labor aportant la matèria primera per al nostre treball mitjançant la Donació altruista: de sang, plasma, plaquetes, medul·la òssia, cordó, teixits i llet materna.

 

Gràcies per donar vida i salut.

 

Dra. Cristina Arbona Castany.

Directora del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana.