Procés de la donació

Quin és el procés de la donació de sang?

És senzill, des que arribes fins que et vas, sol passar no més d'una hora.

Seqüència:

1. Registre de les teues dades. Has d'aportar un document oficial amb fotografia que t'identifique clarament. Completaràs dades com: país de naixement, domicili, email i telèfon de contacte… Demanem les dades personals del donant per a assegurar la identitat de les unitats i comunicar-li els resultats de les analítiques realitzades.

2. Historial mèdic. Completaràs un qüestionari mèdic on consten les preguntes que ajudaren a salvaguardar la teua salut i la del receptor de la teua donació. Totes elles venen recollides en el REIAL DECRET 1088/2005, de 16 de setembre, pel qual s'estableixen els requisits tècnics i condicions mínimes de la hemodonació i dels centres i serveis de transfusió. Comprovarem la teua pressió sanguínia, determinarem la teua hemoglobina i decidirem si la teua donació és un acte saludable tant per a tu com per al futur receptor.

3. La donació. Netejarem la zona del teu braç on realitzarem la punció. Mentre s'ompli la bossa (uns 7 minuts) estaràs acompanyat de professionals sanitaris dedicats a la donació de sang. Una vegada conclosa la teua donació, hauràs de pressionar sobre el punt de punció  i col·locarem un apòsit compressiu. No existeix cap risc de contraure una malaltia durant la donació, s'empra material estèril, d'ús únic i d'un sol ús.

4. Refrigeri. És important reposar líquids mitjançant un refrigeri que t'oferirem perquè estigues una estona més amb nosaltres. Les següents 24 hores és important beure molt de líquid, especialment a l'estiu.

 

Després de la donació segueix les següents recomanacions:

Recomanacions postdonació