Punts de donació de sang

Castellón Valencia Alicante

Resolució de problemes per a visualitzar el vídeo en sistemes *IOS (*iphone/*ipad)

 

INFORMACIÓ COVID-19

Coronavirus i donació

 

Última informació coronavirus

 

Descarrega la APP Radar COVID i ajuda a previndre contagis

 

T' INTERESSA

App GVA +Salut

Sol.licitar cita prèvia

Fes-te donant

Portal Generalitat Valenciana

Portal transparència GVA

Portal de servei sanitari coronavirus

Descarrega la App COVID

 

Espai segur i lliure de violència de gènere

La fàbrica de la vida

 

Notícies

« Ves enrere

Castellón abre un nuevo punto fijo de donación de sangre.

Edifici Salut Pública de Castelló

 

 

Castelló obri un nou punt fix de donació de sang, una nova oportunitat si es fes donant.

 

La nova sala de donació es troba en la Av. del mar núm. 8 en la Unitat de Salut pública de la ciutat.

L'horari de funcionament sàrria de dilluns a divendres de 15 a 20.30 h. i un dissabte al mes de 9 a 13.30 h.

 

Castelló (25.09.19). El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) inaugura aquest dimecres 25 de setembre un punt fix de donació de sang a la ciutat de Castelló. Estarà situat en una sala que s'ha habilitat específicament per a això, en el Centre de Salut Pública, en la Av. de Mar núm. 8. Es tracta d'una zona molt pròxima al centre de la ciutat i es preveu una reeixida afluència de voluntaris. A més els donants disposaran de pàrquing gratuït per a la seua major comoditat. Com a novetat s'instal·larà un equip especial per a extraure plasma. El plasma es pot transfundir íntegrament o elaborar medicaments hemoderivats que permeten el tractament de nombroses patologies, oferint als pacients continuar fent una vida normal.

 

Des de la direcció asseguren que un dels objectius del CTCV és el de facilitar a la població l'acció de donar, acostar la donació al ciutadà el més possible per a oferir un servei eficaç i amb aquest propòsit s'inaugura aquest nou punt fix. Es podrà acudir de dilluns a divendres de 15 a 20.30 h i un dissabte al mes de 9 a 13.30 h. que s'anunciarà en la mateixa sala i a través de la pàgina web del centre i les xarxes socials. (http://www.centro-transfusión.san.gva.es, en facebook: Donants de Sang Castelló i en twitter @GVAdonasang).  

Els requisits per a donar són senzills, tindre entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i gaudir de bona salut. En el moment de la donació els professionals sanitaris acompanyen al voluntari en tot moment. Els passos són molt senzills, s'emplena una fitxa amb les dades identificatives de la persona (per això s'ha d'acudir documentat) i un llistat d'autoexclusió,  després es mesura la tensió arterial, es descarta que existisca anèmia i ja es passa a l'entrevista mèdica. Si tot està correcte i no existeix cap contraindicació per a la donació de sang, es realitza la venopunció: la duració és de 7-10 minuts i s'obtenen 450 ml de sang. Posteriorment se li ofereix al donant un refrigeri, se li expliquen unes recomanacions per a després de la donació i quan el personal s'assegura que el donant es troba en perfectes condicions, finalitza el procés. El temps total aproximat és de 20-30 minuts i la tolerància sol ser molt bona

Per a la donació de plasma es requereix, a més, que el donant tinga un accés venós correcte. Aquest tipus de donació es realitza amb cita prèvia ja que la duració és major (40 min.). Consisteix a connectar al donant a una màquina d'afèresi, que permet, in situ, realitzar la separació dels components sanguinis i extraure únicament el plasma, retornat al donant la resta de cèl·lules sanguínies. La tolerància també és correcta.

 

 

El CTCV és el proveïdor oficial únic de hemocomponentes: hematíes, plasma i plaquetes a tots els hospitals de la Comunitat, tant públics com privats, i ha de garantir uns nivells de reserva òptims. Cada dia es precisen a la nostra regió al voltant de 650 unitats de sang, la qual cosa es va traduir l'any passat 2018 en la recollida d'unes 170.000 donacions. D'aquest total quasi 17.000 van correspondre a Castelló i en 2019 ja porta recollides 11.860 donacions. L'obertura d'aquest punt fix oferirà als castellonencs un servei de donació de sang pròxim i permanent on acudir.

La sang és un producte insubstituïble i que no solament es destina a sagnats aguts, operacions o accidents sinó que en molts casos és utilitzada per a pacients després de quimioteràpia en càncer o per a trasplantaments.