Punts de donació de sang

Castellón Valencia Alicante

DONA PLASMA

Plasma la teua generositat

 

Emplena aquest formulari i contactem amb tu.

XXII Jornada de Portes Obertes del Banc de Sang de Cordó Umbilical de la C.Valenciana

Enllaç al formulari de inscripció XXII Jornada de Portes Obertes del Banc de Sang de Cordó Umbilical de la C.Valenciana

 

El 15 de desembre, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana celebra la XXII Jornada de Portes Obertes del Banc de Sang de Cordó Umbilical de la C.Valenciana, dirigida al personal relacionat amb la donació i obtenció de la sang de cordó umbilical. 
La inscripció pot realitzar-se punxant a la foto.

Resolució de problemes per a visualitzar el vídeo en sistemes *IOS (*iphone/*ipad)

 

INFORMACIÓ COVID-19

Coronavirus i donació

 

Última informació coronavirus

 

Descarrega la APP Radar COVID i ajuda a previndre contagis

 

T' INTERESSA

App GVA +Salut

Sol.licitar cita prèvia

Fes-te donant

Portal Generalitat Valenciana

Portal transparència GVA

Portal de servei sanitari coronavirus

Descarrega la App COVID

 

Espai segur i lliure de violència de gènere

La fàbrica de la vida

 

Notícies

« Ves enrere

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana suma enguany quasi 7.600 nous donants i 79.395 unitats de sang

donant de sang

 

  • Cada 14 de juny es commemora el Dia Mundial del Donant de Sang

  • El lema triat enguany és 'Donar sang és un acte de solidaritat. Suma't a l'esforç i salva vides'

 

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) ha obtingut un total de 79.395 unitats de sang entre les tres províncies en el que portem de 2022.

En concret, 44.520 unitats a València, a Alacant 26.758 i a Castelló 8.117 unitats. A més, el CTCV ja ha registrat a quasi 7.600 persones que s'han acostat a donar sang per primera vegada, complint així amb un dels objectius fonamentals del centre que és la captació de donants nous. El balanç es dona a conéixer amb motiu de la commemoració, cada 14 de juny, del Dia Mundial del Donant de sang.

En aquest sentit, la directora del Centre de Transfusió, Cristina Arbona, destaca "la solidaritat dels valencians que permeten amb la seua donació salvar vides i millorar l'estat de salut de molts pacients". A més, recorda que donar és molt senzill: "Si tens entre 18 i 65 anys, pesos més de 50 quilos i tens un estat de salut normal pots fer el pas i la satisfacció en acabar és molt reconfortant".

Dades Comunitat Valenciana 2021

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) va finalitzar l'any 2021 amb un total de 171.529 donacions de sang: 92.687 unitats a València, 18.690 a Castelló i 60.152 a Alacant. Aquestes xifres recuperaven els anivelles prepandèmia. Es van presentar a donar per primera vegada 13.575 voluntaris: 7.438 a València, 4.579 a Alacant i 1.558 a Castelló.

Quant al gènere, en 2021, van donar un 55,68% d'homes i un 44,32% de dones. Els percentatges s'igualen més si es té en compte que les dones només poden donar tres vegades a l'any i els homes, quatre.

Per franges d'edat; el 26,2% dels donants tenia entre 18 i 35 anys; el tram de 36 a 45 anys va concentrar un 23,4% dels donants, i els d'edats compreses entre 46 i 65 anys van representar el 50,4%.

Les dades s'han fet públics coincidint amb la de la commemoració, cada 14 de juny, del Dia Mundial del Donant de sang, una efemèride instaurada amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la importància que tots els sistemes de salut del món disposen de l'organització necessària per a garantir el proveïment de sang i productes sanguinis segurs, basats en la donació voluntària i no remunerada.

El lema d'enguany és 'Donar sang és un acte de solidaritat. Suma't a l'esforç i salva vides' i subratlla la importància de les donacions per a salvar vides.