Punts de donació de sang

Castellón Valencia Alicante

Resolució de problemes per a visualitzar el vídeo en sistemes *IOS (*iphone/*ipad)

 

INFORMACIÓ COVID-19

Coronavirus i donació

 

Última informació coronavirus

 

Descarrega la APP Radar COVID i ajuda a previndre contagis

 

T' INTERESSA

App GVA +Salut

Sol.licitar cita prèvia

Fes-te donant

Portal Generalitat Valenciana

Portal transparència GVA

Portal de servei sanitari coronavirus

Descarrega la App COVID

 

Espai segur i lliure de violència de gènere

La fàbrica de la vida

 

Notícies

« Ves enrere

El Hospital Dr. Balmis de Alicante retoma la actividad de donación de sangre con una nueva sala en el edificio de Diagnóstico.

 

Donant de sang en la nova sala de donació del hospital Dr. Balmis

  • La població alacantina disposa d'un nou i accessible punt de donació, operatiu de dilluns a divendres entre les 8.30 i les 14.30 hores

  • Cada dia es requereixen 250 unitats per a cobrir la demanda sanitària de la província d'Alacant

Alacant (03.05.22). L'Hospital General Universitari Dr. Balmis d'Alacant ha recuperat aquesta setmana l'activitat de donació de sang en un nou espai que es troba en la planta baixa de l'edifici de Diagnòstic. 

La situació actual de la pandèmia per COVID-19 està permetent una normalització de les activitats que tenen lloc en l'entorn hospitalari, com és el cas de la donació de sang. D'aquesta manera, la població alacantina disposa d'una nova i accessible sala de donació, situada en l'àrea d'Extraccions (en concret, en els boxs 18 i 19).

Aquest espai està en funcionament de dilluns a divendres entre les 8.30 i les 14.30 hores i en ell s'espera atendre un elevat nombre de voluntaris, donat el gran volum de visitants que rep diàriament l'hospital de referència alacantí. 

Comptar amb aquest punt fix de donació integrat a la ciutat i en les pròpies instal·lacions de l'Hospital Dr. Balmis representa una gran oportunitat per al Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV), atés que els usuaris poden efectuar la seua donació de manera senzilla i ràpida, en condicions de màxima seguretat i comoditat. 

A aquesta reobertura han acudit la cap de Servei del Centre de Transfusió d'Alacant, Mabel Ortiz de Salazar Martín; la subdirectora d'Infermeria, María Teresa *Garro Martínez; la responsable de Promoció, Paca Ferrer i, per part de l'Hospital Dr. Balmis, el seu director Mèdic, Luis Mena Esquivias; el director d'Infermeria, Juan Félix Coello Nebot, i la subdirectora Mèdica, Rosario García Santafé.

Donacions de sang i necessitats

Des de la seua obertura en 1988, han passat per la sala moltes persones generoses, gràcies a les quals s'han aconseguit 79.704 donacions.

L'Hospital Dr. Balmis d'Alacant necessita a l'any una mitjana de 12.300 unitats de concentrats d'hematies, 690 de plasma i 2.900 de plaquetes per a atendre les necessitats de molts dels pacients hospitalitzats.

Cada dia es requereixen 250 unitats per a cobrir la demanda sanitària de la província d'Alacant, per la qual cosa, coincidint amb la posada en marxa d'aquesta nova sala, totes dues institucions fan una crida a la ciutadania alacantina perquè se sumen i contribuïsquen amb aquest acte altruista a la recuperació dels pacients i a salvar vides.